I den här fräscha efterrätten spelar vita persikor huvudrollen.
Vi inväntar ett ytterligare förtydligande av recept, samt på den "råa hallongrottan" som ligger på den röda läppformade tallriken.
Se Joakim Almqvist laga receptet
Ingredienser
600 g vit persika
150 g sockerlag (50/50 vatten socker)
10 gr sansho (vaniljolja)
100 g grädde (50% fetthalt)
60 g persikopuré
30 g hallonpuré
55 g sockerlag (50/50 vatten socker)
0.3 g gellan gummi
1 gelatinblad
Gör så här
Persikaglass
Frys persikaköttet tillsammans med sockerlag i -22 grader tills den är stenhård. Kör i pacojet (glassmaskin) 2-3ggr.
Hallongelé
Koka ihop persikopuré samt hallonpuré med gellan, sockerlag samt gelatin till 105 grader. Häll upp i hallongelé-formar och kyl tills de stelnat.
Servering
Vispa grädden så den får lite luft samt börjar tjockna väldigt försiktigt. Kula sorben samt droppa ca 4-5 gr olja över sorben samt toppa med grädde. Arrangera enligt bild.