Persikolemonad med sichuanpeppar

Persikolemonad med sichuanpeppar
Foto: Louise Johansson
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Persikolemonad med sichuanpeppar

7 ingredienser

20 m

Persikolemonad med sichuanpeppar är en riktigt härlig dryck som bland annat passar bra till kräftskivan.

Ingredienser

portioner
  • 4 persikor
  • 1 tsk sichuanpeppar
  • 2 dl strösocker
  • 10 dl vatten
  • 2 citroner, rivet skal och pressad saft
  • 5 dl is
  • is (till garnering)

Gör så här

  1. Kärna ur persikorna och dela i bitar om 2 centimeter. Mortla sichuanpeppar.
  2. Koka persikor, sichuanpeppar, socker, 5 dl vatten, citronsaft och citronskal på medelvärme i cirka 8 minuter tills persikorna är mjuka.
  3. Mixa blandningen till en slät puré och blanda med resterande vatten och kyl ner med is.
  4. Häll upp i glas och servera med mera is.