Persikosallad med rucola

POPULÄRT
koket.se
Persikosallad med rucola
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Persikosallad med rucola

11 ingredienser

15 m

Frukt i sallad är en riktigt god idé i sommartider! Passa på när persikorna är i säsong och gör den här fräscha salladen av Erik Videgård.

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6

Sallad

  • 0,5 rödlök, tunt skivad (liten)
  • 400 g rucolasallad
  • 2 persikor, tunt skivade
  • 2 avokador, i tärningar
  • 100 g mandelspån, rostade

Dressing

  • 60 g olivolja (fin sort)
  • 60 g citronsaft
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

Sallad

  1. Lägg rödlöken i kallt vatten i 20 minuter för att dra ur råheten.
  2. Förbered resten av ingredienserna.

Dressing

  1. Gör dressingen genom att lägga ingredienserna i en glasburk, skruva på ett lock och skaka.

Servering

  1. Blanda alla ingredienserna luftigt i en stor skål, häll över hälften av dressingen och vänd runt.
  2. Toppa salladen med extra dressing vid servering.