Persikosorbet med rostad vit choklad och chokladflarn

Persikosorbet med rostad vit choklad och chokladflarn
Foto: TV4

Persikosorbet med rostad vit choklad och chokladflarn

Av: Emma Karlsson Lohiniva

Från: Sveriges yngsta mästerkock

7 ingredienser

Lätt efterrätt med frisk sorbet på persika serverad med krispig och rostad vit choklad, inkokt persika och chokladflarn. Tips! Så här tempererar du choklad >>

Ingredienser

Persikosorbet

  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2,5 dl persikopuré
  • 1 äggvita

Chokladflarn

  • 200 g vit bakchoklad

Ugnsrostad vitchoklad

  • 100 g vit bakchoklad

Till servering

  • 2 persikor, inkokta

Gör så här

  1. Koka upp socker och vatten till en sockerlag.
  2. Tillsätt sockerlagen i persikopurén. Låt svalna helt.
  3. Vispa äggvitan hårt. Vänd ner äggvitan i den avsvalnade persikopurén.
  4. Kör sorbeten i en glassmaskin. Ställ i frysen.
  5. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Rosta riven vit choklad i ugnen på en bakpappersklädd plåt, ca 7 minuter. Passa noga så att den inte blir bränd.
  7. Temperera vit choklad och gör fina former som sedan får stelna. Se tips ovan hur du tempererar choklad.
  8. Lägg sorbet på tallrikar tillsammans med inkokta persikobitar. Toppa med rostad vit choklad och chokladflarn.