Persiljesallad med granatäpple

Persiljesallad med granatäpple
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Persiljesallad med granatäpple

17 ingredienser

20 m

Persiljesallad med granatäpple och harissadressing blir ett perfekt tillbehör till middagen.

Ingredienser

portioner
  • 200 g bulgur
  • 1 salladslök, tärnad
  • 2 dl olivolja
  • 3 citroner
  • 2 tomater, tärnade
  • 100 g färsk bladpersilja, hackad
  • 100 g mynta, hackad
  • 2 dl granatäpple
  • 0,5 gurka
  • havssalt
  • svartpeppar

Dressing

  • 2-3 kvistar färsk timjan
  • 1 tsk harissa
  • 0,5 dl tahinipasta
  • 1 citron, pressad
  • 0,5 tsk za'atar
  • 4 msk olivolja

Gör så här

  1. Lägg bulgur i en stor skål, täck med kallt vatten och låt ligga i 10 minuter.
  2. Putsa samt skiva löken och lägg skivorna i en skål med olja och citronsaft. Krydda rikligt med havssalt och svartpeppar.
  3. Blanda alla ingredienser med bulgurn.
  4. Tillsätt dressingen (se recept nedan) och blanda väl.

Dressing

  1. Blanda alla ingredienserna till dressingen. Om du upplever att den blir för tjock så addera lite vatten.