Persiljesoppa med gös

Persiljesoppa med gös
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Persiljesoppa med gös

6 ingredienser

Gös är en fast och fin fisk med mycket smak. Lägg den i en mixad soppa och du får en härlig lunch eller kvällsrätt.

Ingredienser

portioner
  • 1,2 l fiskbuljong
  • 1 kruka persilja
  • 2-3 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 250 g gösfilé, finstrimlad

Gör så här

  1. Strimla fisken tunt och plocka bort stjälkarna från persiljan. Värm upp tallrikarna som soppan ska serveras i.
  2. Koka upp buljongen och mixa den med persiljan och smöret till vackert ljusgrön färg. Smaksätt med salt och nymalen vitpeppar. Lägg i gösstrimlorna och låt dem bli vita rakt igenom.
  3. Lyft upp gösstrimlorna med hålslev och fördela i de värmda tallrikarna. Slå den heta buljongmixen över och servera genast.