Pesto på solroskärnor

Pesto på solroskärnor
Carla von hofsten profilbild nyJosefine Haamer von Hofsten
Carla von hofsten profilbild nyJosefine Haamer von Hofsten

Pesto på solroskärnor

7 ingredienser

10 m

En god pesto gör du enkelt själv på solroskärnor, parmesanost och örter.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 dl solroskärnor
  • 100 g parmesanost
  • 2 krukor basilika, stjälkar och blad (eller 1 stor kruka)
  • 2 dl rapsolja
  • 0,5 king solo vitlök, skalad
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Rosta solroskärnor i en torr stekpanna på medelhög värme under konstant omrörning tills de blir gyllenbruna. Häll upp dem på en tallrik och låt svalna.
  2. Det är viktigt att solroskärnorna svalnar - om de är varma när du mixar dem med osten kommer osten att smälta.
  3. Hacka parmesanen i mindre bitar.
  4. Klipp av basilikan en centimeter ovanför jordytan - allt ska med!
  5. Mixa samtliga ingredienser till en slät pesto. Förvara i en ren burk i kylskåpet.