Pestokyckling med zucchinipasta

Pestokyckling med zucchinipasta
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Pestokyckling med zucchinipasta

14 ingredienser

30 m

En krämig kycklingsås med smak av Italien. Så gott tillsammans med zucchinipasta, det vill säga svarvad eller hyvlad zucchini. /Ulrika

429 kcal/portion


Recept ur Nya kickstarter med Ulrika

Ingredienser

portioner
  • 2 zucchini
  • 3 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk grön pesto
  • 15 svarta oliver
  • 1 röd paprika
  • 15 körsbärstomater
  • 1 dl parmesanost, riven
  • ca 3-4 kvistar persilja, att garnera med

Gör så här

  1. Hyvla zucchinin i långa strimlor med en potatisskalare eller mandolin. Fördela strimlorna över fyra tallrikar.
  2. Skär kycklingfilén i strimlor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter. Salta och peppra.
  3. Blanda ner vatten, fond och grädde och låt koka upp. Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver. Strimla paprikan tunt och blanda ner tillsammans med tomaterna. Ta av såsen från värmen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll såsen över zucchinipastan, strö över parmesan och garnera med lite persilja.