Varmrökt lax i stekpanna

Varmrökt lax i stekpanna
Foto: TV4

Varmrökt lax i stekpanna

Av: Peter Larsson

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

Rök laxen i en vanlig stekpanna med hjälp av folie.

Ingredienser

  • 1 bit laxfilé, urbenad
  • salt
  • 2 dl flis/spån, från lövträd

Du behöver

  • aluminiumfolie
  • en stor stekpanna
  • termometer med sladd

Gör så här

  1. Klipp till en bit aluminiumfolie och lägg under en bit urbenad laxfilé, salta och låt stå ca 10 minuter.
  2. Bred ut en stor bit (tålig) aluminiumfolie i botten på en stor stekpanna.
  3. Häll ut flis/spån från lövträd ovanpå folien.
  4. Lägg laxen med sin folie direkt på fliset, sätt in en termometer (med sladd).
  5. Lägg på ytterligare en stor foliebit över och tillslut ordentligt runtom.
  6. Sätt plattan på högsta värme, avsluta när innertemperaturen i laxen är 50 grader.
  7. Öppna försiktigt under köksfläkt.
  8. Avnjuts direkt eller rumstempererad.