Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt.
Vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper från botten .
Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget och tillsätt en nypa salt
Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen. Spritsa ut petit-chouerna på en plåt med bakplåtspapper .
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter tills petit-chouerna känns lätta och luftiga. Låt dem svalna på ett galler .
Björnbärscurd
Koka upp björnbär och vatten. När bären kokat upp, mixa bären med stavmixer till en slät kräm. Sila bort kärnorna.
Häll i sockret och smöret och gör ett uppkok. Tag av kastrullen ifrån plattan och låt svalna någon minut.
Separera äggen och mät upp maizenan. Sikta ner maizena medan du rör i kastrullen. Placera kastrullen på plattan och rör ner äggulorna. Rör hela tiden tills curden blir tjock. Den skall sjuda, inte koka.
Montering
Dela bullen på mitten. Vispa grädden och tillsätt lite vaniljsocker. Spritsa ut björnbärscurden och grädden och lägg på ett lock. Ringla över smält choklad.