Pho – biffnudlar

koket.se
Pho – biffnudlar
Foto: TV4
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Pho – biffnudlar

15 ingredienser

3 h

"En frukost i norra Vietnam består gärna av denna nudelsoppa. Namnet uttalas ”Fö” efter franskans ”eld” en varm gryta över elden. För mig en perfekt frukost!" /Erik Videgård

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram, där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2,5 kg oxsvans, upphuggen
  • 4 l vatten
  • 3 stjärnanis
  • 5 cm kanelstång
  • 5 hela nejlikor
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 3 schalottenlökar, i bitar
  • 60 g färsk ingefära, i bitar
  • 0,5 dl fisksås
  • 200 g bok choy
  • 300 g risnudlar, som legat i hett vatten i 10 minuter
  • 3 dl böngroddar
  • 1,5 dl sweet basil
  • 1,5 dl färsk koriander
  • 2 birds eye chilli, i tunna skivor

Gör så här

  1. Stormkoka oxsvansen i 5 minuter och skölj den sedan väl.
  2. Lägg sedan tillbaka oxsvansen i grytan med 2 liter vatten, stjärnanis, kanelstång, nejlika och peppar.
  3. Rosta lök och ingefära i en torr panna innan du tillsätter det i grytan.
  4. Sjud och skumma av kontinuerligt i 30 minuter.
  5. Tillsätt resten av vattnet, låt sjuda och skumma av.
  6. När det slutat skumma sjuder du grytan i ytterligare 1 timme.
  7. Tillsätt fisksås, skumma av och sjud i 2 timmar till.
  8. Sila buljongen, plocka köttet från oxsvansen och ställ åt sidan.
  9. Värm buljongen med bok choy.
  10. Bottna en skål med nudlar, bok choy och böngroddar.
  11. Toppa med örter samt chili och häll över den heta buljongen.

Tillagning i tryckkokare

  1. Stormkoka oxsvansen i 5 minuter och skölj den sedan väl.
  2. Lägg sedan tillbaka oxsvansen i tryckkokaren med 2 liter vatten, stjärnanis, kanelstång, nejlika och peppar.
  3. Rosta lök och ingefära i en torr panna innan du tillsätter det i tryckkokaren.
  4. Sjud och skumma av kontinuerligt i 15 minuter.
  5. Tillsätt resten av vattnet, koka upp och skumma av.
  6. Sätt på locket och tryckkoka i 45 minuter, låt sedan trycket lägga sig.
  7. Sila buljongen, plocka köttet från oxsvansen och ställ åt sidan.
  8. Värm buljongen med bok choy.
  9. Bottna en skål med nudlar, bok choy och böngroddar.
  10. Toppa med örter samt chili och häll över den heta buljongen.