Piadina med nötkräm, färska bär och mandel

Zeta Piadina med nötkräm, färska bär och mandel
Foto: Zeta

Piadina med nötkräm, färska bär och mandel

7 ingredienser

15 min

Piadina fylld med nötkräm, färska bär, rostad mandel och basilika. Serveras som efterrätt eller när man är sugen på något sött.

Zeta Piadina
Piadina Zeta produktbild

Zeta Piadina

Piadina - snabbmat på italienskt vis som passar till lunch, mellanmål eller middag.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Zeta Piadina Romagnola IGP alla Riminese
  • 0,5 dl rostade mandlar, hackade
  • 1 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • ca 6 msk hasselnötskräm (gärna hemmagjord)
  • 12 jordgubbar
  • 125 g blåbär
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Rosta mandlarna i en het stekpanna med lite olivolja. När de fått en aning färg och det börjar dofta av rostade mandlar ta stekpannan bort från värmen.
  2. Lägg upp på skärbräda och låt svalna. Hacka till önskad storlek.
  3. Bred nötkräm på en piadina.
  4. Lägg brödet i en het stekpanna med lite olivolja.
  5. Fördela ut bär och mandlar.
  6. Ta upp ur pannan då piandinan blivit ljummen.
  7. Dekorera med basilika.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pasta Linguine med ärter och zucchini

Fler tips från Zeta!

Fler tips och goda recept från Zeta.

Läs mer