Snabbmat på italienska! Piadina är en typ av varm macka som är en populär rätt att äta när man är på språng i Italien. Passar även utmärkt som en enklare middag eller att med på utflykten.
Mozzarella, stekt zucchini, basilika och svartpeppar
2 piadina
0,5 zucchini
2 mozzarellaostar (à 220 g)
50 g babyspenat
salt
svartpeppar
olivolja
Mozzarella, inlagd tomat, spenat och parmesan
2 piadina
2 mozzarellaostar (à 220 g)
1 burk ugnsbakade tomatklyftor (à 280 g)
1 kruka färsk basilika
50 g babyspenat
Parmaskinka, parmesan, mozzarella, rucola och olivolja
2 piadina
2 mozzarellaostar (à 220 g)
50 g rucolasallad
12 skivor parmaskinka
parmesanost
olivolja
Gör så här
Piadina med mozzarella, stekt zucchini, basilika och svartpeppar
Skiva zucchini riktigt tunt. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek skivorna snabbt på medelhög värme så att de får fin färg på bägge sidor. Salta och peppra.
Häll av mozzarellan ordentligt, skiva den tunt.
Fördela mozzarella, zucchini och spenat på ena halvan av bröden. Salta och peppra.
Lägg ett bröd i taget i en varm stekpanna med olivolja, vänta 30 sekunder så den blir varm och vik sedan över den otäckta halvan av brödet. Stek på båda sidor tills ytan är gyllene. Servera genast!
Piadina med mozzarella, inlagd tomat, spenat och parmesan
Häll av mozzarellan ordentligt, skiva den tunt.
Fördela mozzarella och tomatklyftor på ena halvan av bröden och ringla på lite olivolja.
Lägg ett bröd i taget i en varm stekpanna med olivolja, vänta 30 sekunder så den blir varm och vik sedan över den otäckta halvan av brödet. Stek på båda sidor tills ytan är gyllene.
Öppna sedan piadinan försiktigt och fyll med spenat, basilika och parmesan. Stäng piadina igen och servera!
Piadina med parmaskinka, parmesan , mozzarella, rucola och olivolja
Häll av mozzarellan ordentligt, skiva den tunt.
Fördela mozzarella och parmaskinka på ena halvan av bröden. Lägg även på några blad basilika, rucola och riven parmesan. Ringla över olivolja.
ägg ett bröd i taget i en varm stekpanna med olivolja, vänta 30 sekunder så den blir varm och vik sedan över den otäckta halvan av brödet. Stek på båda sidor tills ytan är gyllene. Servera genast!