Piccalilli

NYHET
Piccalilli
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Piccalilli

14 ingredienser

30 min

Piccalilli är engelska picklade grönsaker som gör sig riktigt bra som tillbehör på julbordet.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Ingredienser

portioner sats
  • 225 g blomkål, i små buketter
  • 170 g schalottenlök, finhackad
  • 170 g gurka, finhackad
  • 85 g haricots verts, hackade
  • 2 morötter, finhackade
  • 1,5 tsk salt
  • 1 l äppelcidervinäger
  • 130 g strösocker
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 2 tsk curry
  • 1,5 tsk senapspulver
  • 1,5 tsk malen ingefära
  • 1 krm muskot
  • 75 g majsstärkelse

Gör så här

  1. Lägg alla grönsaker i en stor bunke, täck med vatten och tillsätt salt. Låt stå en timme och sila sedan av.
  2. Sterilisera under tiden glasburkar genom att ställa dem i ugnen på 125 grader i 10 minuter.
  3. Ställ en gryta på spisen och tillsätt grönsaker, vinäger, socker, gurkmeja, curry, senapspulver, ingefära och muskot.
  4. Koka upp och sjud i 10 minuter tills grönsakerna mjuknat.
  5. Blanda ut majsstärkelsen med lite kallt vatten med ett finger. Häll blandningen över de sjudande grönsakerna och koka upp tills det tjocknat.
  6. Fyll burkarna, lämna 2 cm till toppen, stäng locken och kyl.
  7. Hållbarheten är ungefär två månader i oöppnade burkar. Öppnad burk håller i ca 1 vecka.