Picklade äpplen på Ernsts vis

koket.se
Picklade äpplen
Foto: Christopher Thaung
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Picklade äpplen på Ernsts vis

9 ingredienser

Äpplen som klyftas och picklas i en kryddig ättikslag. Ett kul och fräscht tillbehör till julskinkan.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

  • 1 rödlök, skivad
  • 0,5 msk färsk ingefära, riven
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl rörsocker
  • 3 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk senapsfrö
  • 2 lagerblad
  • 5 syrliga vinteräpplen

Gör så här

  1. Koka upp en lag av samtliga ingredienser utom äpplena.
  2. Skär runt äpplenas kärnhus, men behåll skalet på. Klyfta äpplena.
  3. Sjud äpplena i lagen i ca två minuter och häll upp i en väl rengjord burk med tättslutande lock, kyl ner.