Picklade tomater är både enkelt och gott att göra själv. Servera dem exempelvis som tillbehör till kvällens grillmiddag.
Ingredienser
sats
500 g tomat (gärna olika sorter, storlekar och färger)
1 dl vitvinsvinäger
2 dl strösocker
2 dl vatten
1 kruka färsk timjan
salt
Gör så här
Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull och förbered ett isbad.
Skär ett tunt kryss på toppen av tomaterna, inte rakt igenom utan bara genom skalet.
Skålla tomaterna hastigt i det kokande vattnet i cirka 1 minut. Ta upp med hålslev och kyl ner i isvatten.
Koka upp vitvinsvinäger, socker, vatten och timjankvistar. Låt svalna.
Skala och dela tomaterna.
Lägg tomaterna i en väl rengjord glasburk och häll över vinägerlagen och låt stå och dra minst 2 timmar innan servering, gärna 1 dygn (håller cirka 6 månader i kylskåp).