Picknickmacka med bönröra och fetaost

koket.se
Picknickmacka med bönröra och fetaost
Foto: TV4
Adam Thulin
Adam Thulin

Picknickmacka med bönröra och fetaost

12 ingredienser

God och matig macka fylld med len bönkräm, soltorkade tomater, färska fikon, salt fetaost och pepprig rucola. Slå in mackan i smörpapper och ta med på utflykten.

logo
Adam Thulin

Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 1 färdigkokta stora vita bönor (à 390 g)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron (saften)
  • 150 g fetaost
  • 3 färska fikon
  • 1 burk soltorkade tomater i olja
  • 65 g rucolasallad
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Häll av och skölj bönorna. Skala och skär vitlöken grovt.
  2. Mixa bönor, vitlök, olivolja och citronsaft till en kräm. Tillsätt några matskedar vatten om den blir för tjock. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Rosta brödskivorna på ena sidan försiktigt i olivolja i en stekpanna.
  4. Skär fetaost, soltorkade tomater och fikon i skivor.
  5. Bred ett tjockt lager av bönkrämen på hälften av bröden på den orostade sidan.
  6. Toppa med fetaost, soltorkade tomater, fikon och rucola.
  7. Lägg på en till skiva bröd och servera. Slå in i smörpapper om du ska ta med mackan på picknick.