Picknickmacka med kyckling

koket.se
Picknickmacka med kyckling
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Picknickmacka med kyckling

14 ingredienser

Fixa godaste mackan att ta med ut och äta i det fria. Med färdigskivad kall kyckling och en riktigt god och enkel senapsmajjo med citron, senap och örter blir det smidigt och riktigt gott!

logo
Filip Poon - porträtt KM 2023

Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 300 g smörgåspålägg av kyckling (gärna med smak av citron och timjan)
  • 0,5 rödlök
  • 20 körsbärstomater
  • 8 skivor levainbröd
  • 4 blad huvudsallad
  • 4 skivor ost

Macksås

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk gul senap (yellow mustard)
  • 0,5 kruka färsk persilja, finhackad
  • 0,5 kruka färsk timjan, finhackad
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 klyftor vitlök, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och skiva löken så tunt det går. Lägg i kallt vatten.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek tomaterna i olivolja i en stekpanna i ca 3-4 minuter. Ta från värmen salta.
  4. Rosta bröden och montera mackan i följande ordning - bröd, macksås, salladsblad, tomater, rödlök, kycklingskivor, ost. macksås och bröd.