Pilgrimsmusslor med gröna ärtor och sparris

Pilgrimsmusslor med gröna ärtor och sparris
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Pilgrimsmusslor med gröna ärtor och sparris

8 ingredienser

20 m

Krämiga och möra pilgrimsmusslor med söta ärtor, sparris, parmesan och härligt brynt smör är en festlig rätt för alla sinne. Dessutom är det lättlagat! En portion innehåller 279 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 10.

Ingredienser

portioner
  • 350 g frysta ärtor
  • 2-3 msk extra virgin olivolja
  • 2 kvistar mynta, blad plockade
  • 1 msk olivolja
  • 1 knippe grön sparris, putsade
  • 12 pilgrimsmusslor (med eller utan löjrom)
  • 25 g osaltat smör
  • 20 g parmesanost, riven

Gör så här

  1. Koka ärtorna i en kastrull med vatten i 2–3 minuter. Låt dem rinna av och spara 100 ml av kokvattnet.
  2. Blanda två tredjedelar av ärtorna med hälften av oljan, kokvattnet och nästan alla myntablad. Krydda och ställ åt sidan.
  3. Hetta upp hälften av olivoljan i en stekpanna och fräs sparrisen tills den är lätt förkolnad och precis genomstekt. Ställ åt sidan och håll varma.
  4. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Tillsätt smöret i den varma pannan. När det börjar bubbla så tillsätt pilgrimsmusslorna och stek dem i 1–2 minuter på varje sida, häll det brynta smöret över musslorna efter att du vänt dem.
  5. Lägg en klick ärtpuré på fyra tallrikar, toppa med den förkolnade sparrisen och ärterna och de gyllene pilgrimsmusslorna. Ringla över den återstående mängden olja och strö över parmesan och myntablad.