Pink velvet rulltårta

Pink velvet rulltårta
Foto: TV4
Elisabeth johansson 2Johan Sörberg
Elisabeth johansson 2Johan Sörberg

Pink velvet rulltårta

12 ingredienser

45 min

En rulltårta som inte går obemärkt förbi tack vare sin underbara färg. Fyllningen består av en fräsch fyllning på cream cheese och vanilj.

Ingredienser

portioner
  • 180 g ägg [3 st]
  • 180 g strösocker
  • 120 g vetemjöl
  • 50 g yoghurt (naturell)
  • 30 g majsstärkelse
  • 15 g vaniljsocker
  • 10 g vinäger
  • 0,5-1 msk rosa pastafärg

Fyllning

  • 1 vaniljstång
  • 100 g smör
  • 100 g färskost, kall
  • 100 g florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och luftigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Blanda alla blöta ingredienser i en annan bunke.
  5. Sikta ned de torra ingredienserna i äggvispet, vänd ihop med slickepott.
  6. Vänd ned de blöta ingredienserna och vänd ihop allt med slickepott.
  7. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, grädda i ca 5-6 minuter eller tills rulltårtan har fått lite färg.
  8. Vänd rulltårtan på ett nytt bakplåtspapper.

Fyllning

  1. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  2. Vispa smöret 5-6 minuter, häll ned florsocker och vaniljfrön och vispa 1-2 minuter till.
  3. Tillsätt kall färskost och vispa så att du får en krämig fyllning.
  4. Bred ut fyllningen på den avsvalnade rulltårtan, rulla ihop rulltårtan, se till att skarven ligger nedåt.