Pinsa med hummus

Pinsa med hummus ny
Foto: TV4

Pinsa med hummus

12 ingredienser

30 m

Pinsa har blivit otroligt populärt och den här versionen med hummus är inget undantag!

Ingredienser

portioner
  • 3 burkar kikärtor
  • 6 msk tahinipasta
  • 1,5 tsk salt
  • 2 citroner (saften)
  • 2 klyftor vitlök
  • ca 4-5 msk vatten, kallt
  • 1 krm malen spiskummin
  • 1 pinsabröd
  • 2 dl valnötter, hackade
  • krasse (valfri mängd)
  • olivolja
  • 1-2 habanero

Gör så här

  1. Häll av kikärtorna i ett durkslag, skölj rent och blötlägg en liten stund. Det här momentet är för att få bort skalet på kikärtorna.
  2. Lägg tahini, salt, citronsaften och pressad vitlök i en matberedare och mixa i ca 2 minuter tills tahinan blir fast.
  3. Häll därefter i 3 msk vatten och mixa i ytterligare 1 minut.
  4. Häll av kikärtorna och ta bort allt skal.
  5. Tillsätt kikärtorna och spiskummin i matberedaren. Mixa i ca 3 minuter, öppna upp matberedarens lock och skrapa ner kanterna. Mixa igen i minst 2 minuter.
  6. Smaka av, tillsätt eventuellt till mer vatten eller citron. Den ska varken vara torr eller lös i konsistensen.
  7. Fortsätt mixa tills hummusen är helt len och krämig.
  8. Ta fram pinsan och värm enligt förpackningen. Låt svalna och bre därefter ut hummusen över hela brödet.
  9. Toppa med de hackade valnötterna samt krassen.
  10. Ringla över olivolja och riv över fryst habanero.
  11. Slicea och servera.