Piroger med färsfyllning

Piroger med färsfyllning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Piroger med färsfyllning

15 ingredienser

Bröd och pålägg i ett är praktisk utflyktsmat som inte kladdar. Packa gärna ner olika sköljda och färdigskurna grönsaker i plastpåsar och servera till.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl mjölk
  • 50 g margarin. smält
  • 15 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 250 g blandfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 ägg, till pensling
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda mjölk och margarin. Låt svalna till 37° och rör ut jästen. Tillsätt salt, ägg och sist mjöl. Knåda en smidig deg. Jäs i 30 minuter.
  2. Fräs färs och lök i en panna. Tillsätt övriga ingredienser och låt småkoka 20 minuter. Ställ färsen att svalna.
  3. Kavla degen tunt. Dela i decimeterstora fyrkanter. Fördela fyllningen, pensla med ägg runt kanterna och vik till trekanter. Tryck med en gaffel runt skarven.
  4. Lägg på plåt med bakpapper. Pensla ägg över och grädda mitt i ugnen 15 minuter.