Piroger med prinskorv, surkål och senap

koket.se
Piroger med prinskorv, surkål och senap
Foto: Christopher Thaung/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Piroger med prinskorv, surkål och senap

15 ingredienser

Servera prinskorvarna på nytt sätt - inbäddade i piroger tillsammans med surkål och grovkornig senap. Ernst kan konsten att trolla fram nya magiskt goda rätter!

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken

Pizzadeg (eller 1 rulle köpt)

  • 0,25 förp jäst
  • 4 dl vatten, fingervarmt
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 tsk salt
  • 1 l vetemjöl
  • 2 msk olivolja

Fyllning

  • 2 gula lökar
  • 1 äpple
  • 2 msk honung
  • 400 g surkål (färdig)
  • 2 msk kummin
  • 5-10 prinskorvar
  • grovkornig senap (eller annan god senap)
  • salt
  • peppar

Gör så här

Pizzadeg

  1. Smula ner jästen i en bunke, lägg i honung för att lösa upp jästen.
  2. Tillsätt vatten, mjöl, salt och olja. Arbeta samman ingredienserna till en fast och smidig deg. Låt jäsa.
  3. Kavla ut degen 2-3 mm tjock, och skär ut ca 15 cm rundlar.

Fyllning

  1. Strimla lök och äpple i ca 3-5 mm och stek i olivolja på medelvärme utan att det tar färg. Krydda med kummin, honung och salt och peppar.
  2. Toppa pizzarundlar med stekta äpplen, löken, surkål, senap och 1-2 prinskorvar. Vik ihop till en pirog och nyp ihop kanterna. Stek gyllenbruna i matfett i en stekpanna eller muurikka.