Pitabröd med kryddig färs och kålsallad

koket.se
Pitabröd med kryddig färs och kålsallad
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Pitabröd med kryddig färs och kålsallad

22 ingredienser

20 m

Snabblagad middag med kryddigt stekt färs, kikärter, kålsallad och örtig yoghurtsås som serveras i pitabröd. Låt dig inte avskräckas av den långa ingredienslistan, det mesta är kryddor av vilka du säkert har flera hemma.

logo
Sandra Mastio DM

Se Sandra Mastio laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 8 pitabröd

Kryddig färs

  • 400 g lammfärs (eller nöt)
  • 1 förp kokta kikärtor, ca 400 g
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin, mortlade
  • 1 tsk korianderfrön, mortlade
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk salt

Kålsallad

  • 1 litet huvud färsk spetskål
  • 1 citron, zest från och 1 msk saft
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk salt

yoghurtsås

  • 4 dl grekisk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 3 msk mynta, hackad (eller persilja)

Servering

  • blandade örter, finhackade

Gör så här

Kryddig färs

  1. Stek färsen och kikärtorna i olivolja med alla kryddor och tomatpuré. När färsen stekt klart häller du på vatten och låter det nästan koka in igen, så färsen håller ihop en aning.

Kålsallad

  1. Strimla kålen tunt och häll på oregano, olja, citronzest och saft, blanda runt och krama kålen mjuk med händerna. Låt stå kallt till servering.

Såsen

  1. Blanda samman alla ingredienser till såsen.

Servering

  1. Rosta bröden i brödrost eller ugnen (200 grader ca 5 min, eller enligt paketets anvisningar) och öppna dem. Bred sidorna med såsen, fyll på med färsen och
  2. kål. Toppa med lite mer sås och finhackade örter.