200 g kaymak (eller crème fraîche om kaymak inte finns tillgängligt)
100 g rökt sidfläsk, knaperstekt och finhackat
1 msk citronsaft
salt
svartpeppar
Örtsallad
1 dl färsk persilja, grovt hackad
1 dl färsk mynta, grovt hackad
1 dl färsk dill, grovt hackad
0,5 rödlök, finhackad
1 msk olivolja
1 msk citronsaft
salt
svartpeppar
Servering
pitabröd
Gör så här
Kefta
Blanda köttfärsen med lök, vitlök, spiskummin, salt, svartpeppar, fetaost, paprikapuré, persilja och mynta i en skål.
Forma blandningen till avlånga bollar eller platta biffar.
Grilla/stek keftorna i en grillpanna eller stek dem i en panna med lite olivolja på medelhög värme i ca 8–10 minuter, eller tills de är genomstekta och har en fin gyllene yta.
Kaymak-kräm
Blanda kaymak med det knaperstekta sidfläsket, citronsaft, salt och svartpeppar i en skål. Rör om väl.
Örtsallad
Blanda persilja, mynta, dill, rödlök, olivolja, citronsaft, salt och svartpeppar i en skål. Rör om och låt stå i några minuter så att smakerna blandas.
Servering
Värm pitabröden i ugnen eller på en grillpanna.
Fyll varje pitabröd med några keftor, en generös sked av kaymak-krämen och toppa med örtsallad.