Pizza av rispapper

Pizza av rispapper
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Pizza av rispapper

13 ingredienser

30 m

Den här snabba pizzan gjord av rispapper är riktigt god att dippa i en het och syrlig sås.

Ingredienser

portioner

Pizza av rispapper

  • 4 ägg
  • 2 salladslökar, skivade
  • 1 msk chiliolja (med sediment)
  • 1 dl mozzarellaost, riven
  • rapsolja
  • 6 rispapper
  • valfri topping

Het och syrlig sås

  • 3 msk soja (ljus)
  • 1 msk chingkiangvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk chiliolja (med sediment, Chiew Chow)
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk vitlök, riven
  • 1 tsk ingefära, riven

Gör så här

Pizza av rispapper

  1. Vispa upp äggen och rör i salladslök, chiliolja och mozzarella.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja.
  3. Stek rispappret på ena sidan, vänd och toppa med äggblandningen samt valfri topping.
  4. När undersidan av rispappret börjar få färg så viker du det på mitten och steker i ytterligare någon minut.
  5. Ta upp ”pizzan” och dela den i fyra bitar.
  6. Servera pizzan med en het och syrlig sås att doppa i.

Het och syrlig sås

  1. Vispa ihop soja, vinäger och socker tills sockret löst sig.
  2. Vispa ner de övriga ingredienserna.