Hemgjord pizza med citronviegrette, creme fraiche- och ricottakräm toppad med zucchini, friterade linser, mozzarella och kronärtshjärtan blir en riktigt lyckad pizza!
Blanda vatten och jäst tills jästen löst sig fullständigt.
Tillsätt vetemjölet och arbeta degen i 2-3 minuter.
Häll i saltet och arbeta degen i ytterligare 5-6 minuter.
Plasta bunken och låt jäsa i 12 timmar i rumstemperatur.
Forma 4 bollar á ca 200 g och lägg i oljad ugnsform. Låt jäsa 7-9 timmar i rumstemperatur. Nu är pizza-bollarna färdiga!
Citronvinegretten
Mixa olivolja, citronsaft och persilja.
Creme fraiche- och ricottakräm
Blanda creme fraiche och ricotta. Smaka av med salt.
Topping
Värm pizzastenen i en timme i ugnen på grillfunktion och med maxvärme. Placera stenen högt upp i ugnen.
Grilla zucchiniskivor i grilljärn. Tänk på att inte använda någon olja/smör i grilljärnen.
Koka belugalinser (eller använd gårdagens, redan kokta belugalinser). Fritera i neutral olja på 180 grader i 2-3 minuter till linserna blivit rejält krispiga. Placera på en bit papper så att de rinner av. Linserna håller sig krispiga i flera dagar om de förvaras i en tät behållare.
Kavla ut pizzan med händerna. Bred på creme fraiche- och ricottakrämen, jobba från mitten och ut. Spara 1-1,5 cm runt kanterna utan creme fraiche- och ricottakräm.
Lägg på den grillade zucchinin och kronärtskockshjärtan.
Lägg in pizzan i ugnen. Baka i ugn tills kanterna fått rejält med färg.
Lägg på avslutande toppning: små bitar av buffelmozzarella, citronvinegrette och friterade linser. Smaklig spis!