Värm ugnen till så hög temperatur som möjligt och ställ in en plåt så den blir varm.
Pizzadeg
Blanda alla ingredienser till pizzadegen i en degblandare i ca 10 minuter tills degen släpper från kanterna. Knådar du för hand så gör en grop i mitten av mjölet i en bunke, häll i ingredienserna i mitten och arbeta in mjölet mot mitten tills du har en följsam deg.
Mjöla degen och ta upp den på ett mjölat bord. Dela degen i 4 bitar och forma till bollar.
Forma pizzabottnar genom att strö ordentligt med mjöl över degen och arbeta med fingrarna inifrån mitten ut mot kanterna. Lämna 1–2 cm mot kanten orörd, då får du fina lite höga kanter på din pizza.
Placera bottnarna på bakplåtspapper och låt vila i ca 15 minuter.
Topping
Stryk ut crème fraîche på pizzadegen.
Strö över ost, tunt skivad sötpotatis, skivad rödlök, riv sönder några blad svartkål och några kvistar timjan. Man kan toppa med orostade pinjenötter i det här moment, men eftersom allas ugnar är olika så kan de bli lite väl rostade.
Lägg pizzan på den heta plåten och grädda i mitten av ugnen på 275 grader i ca 9 minuter.
Ta ut och toppa med fetost, rostade pinjenötter, mer timjan och några rucolablad.