Avokado på pizza kan vara en av de mest briljanta idéerna vi har fått. När den läggs på den nygräddade pizzabotten blir den ljummen och oemotståndligt krämig! /Jennie & Stina
Sätt ugnen på högsta värme, 275–300 grader. Tryck ut fyra bitar pizzadeg för hand på ett mjölat bakbord, eller plåtar klädda med mjölade bakplåtspapper, så att de blir tunna i mitten och får tjocka, fluffiga kanter. Försök att inte knåda, endast trycka.
Fördela mozzarellan över pizzabottnarna och grädda i ugnen i 10–15 minuter.
Gröp under tiden ur avokadon och skär den i 2 cm tjocka strimlor. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda avokado och vitlök med koriander, limesaft, 1 dl olivolja, 1 tsk salt och peppar.
Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och stek pepparfrukterna hårt tills de fått en gyllene färg. Krydda med ½ tsk salt. Toppa de nygräddade pizzorna med avokadosalladen, padrones och granatäpplekärnor.