Pizza med avokadosalsa, granatäpple och padrones

POPULÄRT
Pizza med avokadosalsa, granatäpple och padrones
Foto: Katarina Di Leva
Jennie Benjaminsson
Jennie Benjaminsson

Pizza med avokadosalsa, granatäpple och padrones

Av: Jennie Benjaminsson, Stina Patetsos Ahlénius

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

25 m

Avokado på pizza kan vara en av de mest briljanta idéerna vi har fått. När den läggs på den nygräddade pizzabotten blir den ljummen och oemotståndligt krämig! /Jennie & Stina

Ingredienser

portioner
  • 1 sats italiensk pizzadeg
  • 250 g buffelmozzarella
  • 4 avokador
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kruka färsk koriander, bladen
  • 0,5 dl limejuice, pressad
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 2 msk olivolja
  • 100 g padrones (små gröna pepparfrukter)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 granatäpple

Gör så här

  1. Sätt ugnen på högsta värme, 275–300 grader. Tryck ut fyra bitar pizzadeg för hand på ett mjölat bakbord, eller plåtar klädda med mjölade bakplåtspapper, så att de blir tunna i mitten och får tjocka, fluffiga kanter. Försök att inte knåda, endast trycka.
  2. Fördela mozzarellan över pizzabottnarna och grädda i ugnen i 10–15 minuter.
  3. Gröp under tiden ur avokadon och skär den i 2 cm tjocka strimlor. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda avokado och vitlök med koriander, limesaft, 1 dl olivolja, 1 tsk salt och peppar.
  4. Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och stek pepparfrukterna hårt tills de fått en gyllene färg. Krydda med ½ tsk salt. Toppa de nygräddade pizzorna med avokadosalladen, padrones och granatäpplekärnor.