Pizza med brieost, päron och valnötter

Pizza med brieost, päron och valnötter Kungsörnen
Foto: Köket.se

Pizza med brieost, päron och valnötter

13 ingredienser

60 min

Lyxig och god pizza bianco med brieost, päron, valnötter, honung och timjan. Se till att välja en bra brieost! Den här pizzan kommer inte att lämna någon besviken!

Baktips!
Kungsörnen vetemjöl special

Baktips!

Testa även Kungsörnen Vetemjöl Special.

Läs mer

Ingredienser

portioner pizzor

Pizzadeg

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • ca 12 dl Kungsörnens Pizzamjöl

Topping

  • 1 dl crème fraîche
  • 200 g Brie de Meaux
  • 2 päron
  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl valnötter
  • 4 msk flytande honung
  • flingsalt
  • 1 kruka färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275 grader.
  2. Ställ in en plåt eller pizzasten högt upp i ugnen.
  3. Blanda alla ingredienserna till pizzadegen i en köksmaskin eller i en bunke. Blanda i ca 10 minuter eller tills degen släpper från bunken.
  4. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar. Forma pizzabottnar genom att strö ordentligt med mjöl över degen och jobba med fingertopparna från mitten ut mot kanten till önskad storlek. Lämna 1-2 cm av kanten orörd.
  5. Placera bottnarna på bakplåtspapper och låt vila under bakduk i 15 minuter.
  6. Bred ut ett tunt lager crème fraiche på bottnarna. Lägg över brieost, skivor av päron, valnötter och honung.
  7. Ta ut plåten eller pizzastenen och lägg försiktigt över bottnarna. Grädda högt upp i ugnen i ca 5-10 minuter, tills de är färdiggräddade och allt fått fin färg.
  8. Toppa pizzorna med några kvistar timjan och flingsalt.
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Vit kladdkaka med passionsfruktgrädde

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler härliga recept.

Läs mer