Pizza med karamelliserad rödlök, getost och honung

pizza med karamelliserad lök och getost
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Lena Söderström porträtt
Lena Söderström porträtt

Pizza med karamelliserad rödlök, getost och honung

10 ingredienser

30 min

"Den här pizzan blir en garanterad favorit för alla getostälskare." /Lena

Ingredienser

portioner

Karamelliserad lök

  • 6-8 rödlökar
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk färsk timjan, bladen

Pizza

  • 1 pizzadeg
  • 3 dl ost, riven
  • 4 skivor getost, ca 1 cm tjocka
  • 3-4 msk flytande honung
  • 2 msk valnötter, hackade
  • färska örter

Gör så här

Karamelliserad lök

  1. Skala och skiva löken. Fräs löken i oljan ca 15 mi­nuter, rör om då och då.
  2. Blanda i socker och timjan och fräs under omrör­ ning ca 3 minuter. Låt löken kallna.

Pizza

  1. Sätt ugnen på 250–275°. Sätt in en pizzasten på ett galler i mitten av ugnen eller sätt in en plåt i mitten av ugnen. Se till att stenen eller plåten är riktigt het innan du gräddar pizzan.
  2. Baka ut degen till 2 avlånga pizzor, 15 x 30 cm.
  3. Toppa pizzorna med riven ost. Lägg på löken och getost.
  4. Lägg pizzorna med bakplåtspapperet på ste­nen eller plåten med hjälp av en pizzaspade. Grädda pizzorna ca 10 minuter.
  5. Ta ut pizzorna med hjälp av spaden. Ringla honungen och strö nöt­terna över getosten. Toppa med färska örter.