Här kommer en pizza med riktigt italiensk inspiration: mycket tomatsås, sparsamt med ost och rejäla kanter. Fyllningen är spännande med mild kycklingfilé och kantareller med mycket smak.
Deg: Rör ut jästen i saltet och vattnet. Tillsätt oljan. Arbeta in så mycket mjöl att degen blir smidig. Forma degen till fyra små runda bollar som ställs att jäsa ett par timmar under duk.
Sätt ugnen på 275°. Häll de krossade tomaterna i en kastrull och koka upp. Krydda med tomatpuré, salt, peppar, socker och örtkryddor. Låt såsen koka ihop i 10 minuter. Rör om då och då. Ansa svampen, låt den svettas i en stekpanna på medelvärme. Klicka i lite smör och fräs kantarellerna gyllenbruna. Skär kycklingbrösten i grova strimlor. Stek dem i smör och krydda med salt och peppar.
Kavla ut degen till fyra tallriksstora pizzor. Fördela såsen på degen men lämna lite runt kanten utan fyllning. Fördela mozzarella, kyckling och svamp ovanpå. Grädda pizzorna i ca 7 minuter. Repa bladen av basilikakvistarna och skär dem i strimlor och strö över.