Pizza-wrap

Pizza-wrap Kungsörnen
Foto: Köket.se

Pizza-wrap

12 ingredienser

1 h

Ett helt nytt sätt att äta pizza på - och det är bara så otroligt gott! Bjud vännerna på pizza-wraps redan nu till helgen.

Baktips!
Kungsörnen scones och pizzamix produkt

Baktips!

Testa även Kungsörnen Scones & pizza bakmix.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 12 dl Kungsörnens Pizzamjöl

Topping

  • färdig tomatsås till pizza
  • 2 förp mozzarellaost
  • riven ost
  • pepperoni
  • färsk basilika
  • olivolja
  • svartpeppar
  • oliver, prosciutto, champinjoner (eller annan valfri favorittopping)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275 grader.
  2. Ställ in en plåt högt upp i ugnen.
  3. Blanda alla ingredienserna till pizzadegen i en degblandare ca 10 minuter eller tills degen släpper från bunken.
  4. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar.
  5. Forma pizzabottnar genom att strö ordentligt med mjöl över degen och jobba med fingertopparna från mitten ut mot kanten till önskad storlek. Lämna 1-2 cm av kanten orörd.
  6. Placera bottnarna på bakplåtspapper och låt vila under bakduk i 15 minuter.
  7. Bre på tomatsås på dina pizzabottnar. Toppa med riven mozzarella, riven ost och annan valfri topping. Ringla gärna lite olivolja över samt peppra med svartpeppar.
  8. Baka på den varma plåten i så hög temperatur som möjligt tills pizzan får fin färg, alternativt i 9 minuter på 275 grader.
  9. Ta ut pizzan ur ugnen och toppa med färsk basilika. Vik ihop pizzan till en wrap och avnjut med en gång!
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Festlig fetaostpaj Kungsörnen

Tips från Kungsörnen!

Här hittar du fler härliga vardagsrecept.

Läs mer