Skala och finhacka rödlöken. Fräs den mjuk i en kastrull tills den börjar få färg.
Tillsätt socker, tomatpuré och finhackad vitlök, låt fräsa med ca 1 minut under omrörning.
Tillsätt tomaterna och mosa sönder dem lite med en gaffel.
Tillsätt alla kryddor och låt såsen sjuda utan lock i ca 30 minuter.
Smaka av såsen med extra kryddor efter smak, jag gillar min tomatsås slät så jag mixar den med stavmixer men det går även bra att ha den som den är med hela bitar tomat.
Pizzabullar
Ljumma mjölken tillsammans med oljan i en kastrull till 35-37 grader.
Smula jästen i en bunke och lös upp jästen med mjölken.
Tillsätt honung, salt, vetemjöl och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 för hand.
Täck bunken med en duk och låt degen jäsa i 30 minuter.
Kavla ut degen till en tunn stor rektangel på lätt mjölat bakbord. Bred ut pizzasåsen, strö över fetaost, skivade oliver och basilika. Rulla ihop till en tajt rulle och skär bitar och lägg i bullformar.
Lägg bullarna på en plåt, täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över mozzarella och baka mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Låt svalna på galler. Bullarna går utmärkt at frysa!