Smula ner jästen i en bunke, häll i vattnet och rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt mjölet och arbeta degen i 5 minuter på låg till medelhög hastighet i en köksassistent. Degen kommer vara något kladdig när allt mjöl har blandats i.
Tillsätt saltet och fortsätt att knåda i 10 minuter med köksassistenten på låg hastighet.
Plasta bunken med plastfolie och låt vila i rumstemperatur i 30 minuter.
Vik därefter degen från kant till kant i bunken med fuktade händer. Plasta skålen igen och låt vila i ytterligare 30 minuter.
Upprepa momentet totalt tre gånger.
När degen har jäst de sista 30 minuterna så stjälp upp den på köksbänken.
Knåda inte degen utan dela den i 8 små delar eller 4 större. Forma till bollar.
Lägg bollarna i en oljad form och plasta med plastfolie. Ställ in i kylen och låt jäsa över natten.
Sätt ugnen på 250 grader varmluft, ställ in en plåt så den blir riktigt varm.
Ta fram degbitarna innan gräddning. Arbeta ut varje bit till en rund platta utan att tycka för mycket på kanterna.
Ringla över olivolja och vik över ena halva som en halvmåne.
Lägg deghalvan på ett bakplåtspapper, det går att grädda två samtidigt. Ta ut den varma plåten och dra över bakplåtspappret med pizzabottnen.
Grädda mitt i ugnen tills den har fått en gyllene färg, ca 5 minuter.
Låt sedan svalna något.
Topping
Lyft på ena halvan och bred på pesto på botten.
Toppa med rucolasallad, tomater, mozzarella, mortadella, pistagenötter och basilika.
Ringla över lite olivolja och krydda med flingsalt och svartpeppar.