Plattfisk i folie

Plattfisk i folie
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Plattfisk i folie

13 ingredienser

20 m

Plattfisk i folie med salsa verde, färskpotatis, rädisor och fänkål är riktigt gott att lägga på grillen.

Ingredienser

portioner
  • 2 rödspättor (eller piggvar, rödtunga)
  • ca 1 kg färskpotatis
  • 1 fänkål
  • 1 knippe rädisa
  • 1 citron
  • 1 dl matolja
  • 1 dl soja
  • 100 g smör

Salsa verde

  • ca 3 dl blandade örter
  • 2 dl matolja
  • 1 citron, citronskal och juice
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 grön chilifrukt

Gör så här

  1. Antingen så styckar du plattfisken eller lägger den hel i folie. Häll lite olja i botten på folien innan ni lägger ner fisken.
  2. Mixa ingredienserna till salsa verde, smaka av med salt och peppar.
  3. Koka potatisen.
  4. Skiva fänkål och rädisa tunt och lägg i kallt vatten.
  5. Toppa fisken med soja och smör och lägg på grillen, eller i ugn på 200 grader. Tillagningstiden beror på hur du väljer att tillaga fisken och vilken fisk du använder, men ca 7-8 minuter för filé och ca 15-20 minuter för hel fisk.
  6. Toppa den färdiga fisken med rädisa, fänkål och servera med citronklyfta, kokt färskpotatis och salsa verde.