Superkocken Leif Mannerström delar med sig av tips och tricks för hur du lyckas med matlagningen. Han lär dig göra den perfekta franska omeletten, förhöja smakerna på peppar och hur du får till den godaste fiskgratängen. Se och lär av en av Sveriges främsta matlagare.
2:38
Vilken peppar passar till vad? Och varför ska man rosta vitpeppar? Se Leif Mannerström berätta om sin favoritkrydda och knepet för att få ut så mycket och god smak som möjligt.
3:20
Leif visar hur du får till en perfekt fransk omelett - utan färg och formad som en cylinder med valfri god fyllning. Se och lär av proffset!
3:18
En vass kniv är A och O när det kommer till matlagning och köksredskap. Men har du koll på hur du ska slipa dina knivar? Leif Mannerström går igenom vilka verktyg du kan använda, hur du ser att kniven är tillräckligt vass och hur knivarna ska förvaras och tas hand om.
2:25
Leif visar hur du går till väga för att göra den perfekta fiskgratängen. Han förklarar hur en pommes duchesse ska tillagas och framför allt - spritsas. Och så förklarar han hur du gör fisken till perfektion och varför räkorna läggs till efter att gratängen varit i ugnen.
3:10
Hur får man äggröran sådär perfekt krämig? Och vilken typ av matfett ska man använda? Här visar Leif hur du lyckas med allas brunchfavorit!
För en ännu bättre Play-upplevelse, använd dessa ikoner i spelaren: