Richard Tellström är docent i måltidskunskap och gästar ofta Nyhetsmorgon där han bjuder på intressant kunskap om mat och vad vi äter. Ibland blir det även en rolig quiz.
7:33
Richard lär oss allt om den goda våfflan. Hur länge har den funnit i Sverige och när kom det elektriska våffeljärnet egentligen?
7:19
Richard berättar om ursprunget till svenskarnas favoriträtt, spagetti med köttfärssås, och pastans väg till Sverige.
9:10
Richard berättar om den goda semlans historia. Dessutom har han med sig ett roligt semmelquiz.
9:25
Köttbullar och surströmming i all ära men vad mer är typisk svensk mat och vilka matkombinationer är unika för oss svenskar?
9:45
Richard lär oss om snacks och deras historia.
9:28
Hur har vi förhållit oss till att äta viltkött i Sverige genom tiderna och vem får jaga vad?
9:20
Richard reder ut varför just kanelbullen är så populär.
9:10
Vi har en kryddig mathistoria i Sverige. Richard berättar om örter och kryddor som överlevt genom tiderna. Och så blir det kryddquiz!
7:00
Richard berättar hur vi skördade förr i tiden och smartaste sätten att ta hand om trädgårdens godsaker.
9:47
Ägg i alla varianter hör påsken till – men varför är det så egentligen? Richard reder ut varför vi äter som vi gör just nu.
9:50
När uppfanns blåbärssoppan, kantarelltoasten och vargtassen? Dessutom om svenskens relation till lingon.
10:18
Måltidshistorikern Richard Tellström lär oss allt om kräftskivor och dess historia. Han pratar även om surströmmingen och hur den traditionen kom till Sverige.
För en ännu bättre Play-upplevelse, använd dessa ikoner i spelaren: