Poblano pesto

Poblano pesto
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Poblano pesto

8 ingredienser

Den här fantasirika såsen får sin kraft av den medelstarka gröna poblanochilin. Rucola och pumpakärnor ersätter basilikan och pinjenötterna i traditionell italiensk pesto. Här behövs en mixer.

Ingredienser

portioner
  • 3 poblanochilifrukter
  • 1 dl matolja, till stekning
  • 4 klyftor vitlök
  • 1,5 dl rostade pumpakärnor
  • 2 dl rucolasallad
  • 1 dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 °. Hetta upp rejält med matolja i en stekpanna och stek poblanon i den heta oljan tills skalet släpper. Lägg över poblanon i en skål och täck med plastfilm, ställ kallt ca 10 minuter.
  2. Rosta oskalade vitlöksklyftor och pumpakärnor på en plåt i ugn i ca 5–7 minuter. Skala den rostade vitlöken och kärna ur och skala poblanon.
  3. Mixa poblano, pumpakärnor, rucola och vitlök, tillsätt rapsoljan och mixa till en jämn smet. Krydda med salt och peppar.