Pocherat ostron med äpple och spenatjuice

Pocherat ostron med äpple och spenatjuice
Foto: TV4
Ayla Canpunar
Ayla Canpunar

Pocherat ostron med äpple och spenatjuice

Av: Ayla Canpunar

Från: Sveriges mästerkock

14 ingredienser

För dig som inte är så förtjust i råa ostron är det här ett perfekt alternativ. Ostronen tillagas varsamt i en lag smaksatt med vitt vin, fläder och stjärnanis för att sen serveras i sitt skal med en fräsch juice på spenat och äpple.

Ingredienser

  • 12 ostron
  • 3 stjärnanis
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 schalottenlökar, finhackad
  • 2,5 dl vitt vin
  • 2,5 msk champagnevinäger
  • 4 msk fläderblomssaft

Juice

  • 2 äpplen (granny smith)
  • 400 g spenat
  • 0,5-1 gurka
  • 4 dl vatten
  • salt

Till garnering

  • 2 äpplen (granny smith)
  • gräslök

Gör så här

  1. Öppna ostronen. Lägg ostronen i en bunke med ostronjuicen och förvara svalt. Spara skalen.
  2. Värm upp resterande ingredienser till ostronen i en kastrull. Låt det koka upp och sen puttra på låg värme i ca 8-10 minuter. Häll sedan över den varma lagen i bunken med ostronen och låt ostronen svalna i kylen.
  3. Lägg gurka, äpple och spenat i en råsaftcentrifug. Kör till juice. Tillsätt vatten och smaka av med salt.
  4. Skala och tärna äpple och skiva gräslök tunt. Lägg sedan tillbaka ostronen i skalen. Häll över ca 1 msk av juicen, toppa med tärnat äpple och gräslök.