För dig som inte är så förtjust i råa ostron är det här ett perfekt alternativ. Ostronen tillagas varsamt i en lag smaksatt med vitt vin, fläder och stjärnanis för att sen serveras i sitt skal med en fräsch juice på spenat och äpple.
Ingredienser
12 ostron
3 stjärnanis
10 svartpepparkorn
2 schalottenlökar, finhackad
2,5 dl vitt vin
2,5 msk champagnevinäger
4 msk fläderblomssaft
Juice
2 äpplen (granny smith)
400 g spenat
0,5-1 gurka
4 dl vatten
salt
Till garnering
2 äpplen (granny smith)
gräslök
Gör så här
Öppna ostronen. Lägg ostronen i en bunke med ostronjuicen och förvara svalt. Spara skalen.
Värm upp resterande ingredienser till ostronen i en kastrull. Låt det koka upp och sen puttra på låg värme i ca 8-10 minuter. Häll sedan över den varma lagen i bunken med ostronen och låt ostronen svalna i kylen.
Lägg gurka, äpple och spenat i en råsaftcentrifug. Kör till juice. Tillsätt vatten och smaka av med salt.
Skala och tärna äpple och skiva gräslök tunt. Lägg sedan tillbaka ostronen i skalen. Häll över ca 1 msk av juicen, toppa med tärnat äpple och gräslök.