Koka riset enligt förpackningens instruktioner. Förbered i god tid, det ska sköljas och fixas med.
Skär tonfisken i stora fina tärningar och marinera i lite japansk soja i minst 30 minuter.
Skär det fina mangoköttet i tärningar och skiva avokadon fint. Strimla skalad rättika och morot i riktigt fina, tunna strimlor.
Skär gräslök finfint. Blanda samman med en liten nypa flingsalt och szechuanpeppar och vänd tonfisktärningarna i blandningen.
Lägg upp ris till sidan i en skål och lägg sallad på andra sidan. Fortsätt med att lägga på mangobitarna, avokado, rättika och morot. Allt i separata högar, snyggt och prydligt.
Lägg tonfisktärningarna i mitten och bränn av med en brûléebrännare om ni har. (Detta är inte ett måste, tonfisken kan ätas som den är)
Toppa med två sorters tångkaviar och lite pressad lime.