Poké bowl japanese surfer

Poké bowl japanese surfer
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Poké bowl japanese surfer

17 ingredienser

70 m

Poké bowl inspirerad från Japan med ingefära, sjögrässallad, sesam, lax och wasabimajonnäs.

Ingredienser

portioner
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 100 g färsk lax, fryst och tinad
  • 1 port sushiris
  • 1 msk sesamfrön
  • 35 g salladsmix
  • 50 g sojabönor
  • inlagd ingefära (gari)
  • 0,5 rödlök, skivad
  • sjögrässallad

wasabimajonnäs

  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk citron, saft
  • 2 dl rapsolja
  • salt
  • vitpeppar
  • wasabipulver (äkta)

Gör så här

  1. Vispa ihop soja och sesamolja. Lägg laxen i dubbla fryspåsar och häll över marinaden. Låt vila i kylskåp i minst 60 minuter.
  2. Koka riset enligt förpackningens instruktioner. Förbered i god tid, det ska sköljas och fixas med.
  3. Slå en majonnäs genom att vispa ihop äggulan med dijonsenap och citronsaft. Vispa sedan droppvis i oljan till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och peppar och till sist rikligt med wasabipulver, det finns att köpa i välsorterade matbutiker.
  4. Rosta sesamfrön till fin färg i torr stekpanna.
  5. Lägg upp riset till sidan i en skål och lägg sallad på andra sidan. Fortsätt med att lägga på sojabönor i en liten hög, inlagd ingefära bredvid bönorna och fint skivad rödlök för sig.
  6. Ta fram laxen och skär den i tunna skivor. Lägg skivorna i mitten av hela arrangemanget och toppa med den vackra sjögrässalladen.
  7. Strö över rostade sesamfrön och ringla över wasabimajonnäs.