Vispa ihop soja och sesamolja. Lägg laxen i dubbla fryspåsar och häll över marinaden. Låt vila i kylskåp i minst 60 minuter.
Koka riset enligt förpackningens instruktioner. Förbered i god tid, det ska sköljas och fixas med.
Slå en majonnäs genom att vispa ihop äggulan med dijonsenap och citronsaft. Vispa sedan droppvis i oljan till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och peppar och till sist rikligt med wasabipulver, det finns att köpa i välsorterade matbutiker.
Rosta sesamfrön till fin färg i torr stekpanna.
Lägg upp riset till sidan i en skål och lägg sallad på andra sidan. Fortsätt med att lägga på sojabönor i en liten hög, inlagd ingefära bredvid bönorna och fint skivad rödlök för sig.
Ta fram laxen och skär den i tunna skivor. Lägg skivorna i mitten av hela arrangemanget och toppa med den vackra sjögrässalladen.
Strö över rostade sesamfrön och ringla över wasabimajonnäs.