Erik Videgårds recept på en riktigt god Poké bowl med lax.
Ingredienser
Japanskt ris
japanskt sushiris
2 delar risvinäger
1 del socker
0,5 del salt
Avokado/sojabönor/kikärter
avokado
sojabönor
kikärtor
salt
limefrukt, juice
Pokémarinad
100 g japansk soja
30 g sesamolja
1 g wakame
Pokékick
4 klyftor vitlök
10 g strösocker
20 g limefrukt, juice
60 g fisksås
Sesam-/chili-/vitlöksdressing
4 sticklökar, den gröna delen skurna som fiskögon
2 msk ingefära, finhackad
2 msk vitlök, finhackad
6 msk japansk soja
2 msk chingkiangvinäger
2 msk strösocker
4 msk chiliolja
2 msk sesamolja
2 msk chilibönpasta Toban Djan
Srirachamayo
1 dl majonnäs (gärna Kewpie)
2 msk sriracha
Servering
sjögräs
inlagda grönsaker
romansallad
rå lax (av typen salma/fröya)
Gör så här
Japanskt ris
Koka rundkornigt japanskt sushiris enligt beskrivning på paketet. Tillsätt en dressing gjord på 2 delar risvinäger, 1 del socker och 0,5 del salt efter smak.
Avokado/sojabönor/kikärter
Blanda lika delar avokado i kuber med sojabönor och kikärter, blanda med lite salt och limejuice.
Pokémarinad
Blanda ingredienserna. Blanda med fisken, kan hållas kylt upp till 48 timmar.
Pokékick
Finhacka vitlöksklyftorna, lös upp sockret i fisksåsen, blanda allt.
Sesam-, chili- och vitlöksdressing
Blanda soja med vinäger, lös upp sockret i vätskan. Tillsätt resten av ingredienserna, blanda.