Skala och finhacka vitlöken. Finhacka ingefäran. Skär tofun i ca 1 ½ × 1 ½ cm stora bitar och lägg i en skål tillsammans med vitlök, ingefära, soja, tomatpuré och rapsolja. Blanda noga. Låt marinera minst 30 minuter, men gärna upp till 1–2 timmar.
Sötsyrligt havreris
Koka havreris enligt instruktionerna på paketet.
Rör ihop risvinäger, sirap/honung och salt till en marinad och häll över havreriset, medan detta svalnar.
Grönärtskräm
Mixa ihop ärtor och pressad citron till en tjock kräm. Smaka av med salt och peppar.
Srirachahummus
Blanda hummus med srirachasås och späd med vatten tills konsistensen blir mer som en sås än en kräm.
Strimla rödkålen.
Häll ner både tofu och marinad i en stekpanna och stek på medelhög värme tills marinaden absorberats av tofun och denna fått fin stekyta.
Stekt broccoli
Skölj broccolin och skär den i buketter. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja och stek broccolin på hög värme tills den börjar få fin färg. Tillsätt sesamfröna och låt dem rosta med några sekunder.
Tillsätt soja och srirachasås och stek ytterligare en minut. Smaka av.
Tillbehör och topping
Lägg 2 dl havreris i botten av skålen. Lägg därefter 2–3 msk av respektive tillbehör ovanpå matvetet och avsluta med att toppa med srirachahummus, sojabönor, inlagd ingefära och sesamfrön.