Polka chocolate chip cookies

Polka chocolate chip cookies
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Polka chocolate chip cookies

11 ingredienser

15 m + 1,5 h

Detta är mitt recept på saftiga och rustika chocolate chip cookies med härliga sega bitar av polkagrisar. Smaken av mint gifter sig fantastiskt med chokladen, och jag kan lugnt säga att detta är barnens favoritkakor. Enkla att baka och ljuvliga att äta. /Leila

Ingredienser

portioner kakor
  • 250 g smör, mjukt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl farinsocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 ägg (ekologiskt)
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 150 g mörk choklad 70 %
  • 1-2 dl gammaldags polkakarameller

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa smör, salt, strösocker, farinsocker, vaniljpulver och kanel krämigt. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  3. Rör samman mjölet med bikarbonaten och tillsätt det till smörblandningen. Tillsätt grovt hackad choklad.
  4. Forma degen till en rulle, plasta in och låt den vila i kylen någon timme.
  5. Skär skivor av degen och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Grovhacka polkakaramellerna och tryck ner några i varje skiva.
  7. Grädda kakorna tills de är gyllene, cirka 20 minuter.