Pollycookies

Pollycookies
Foto: Ulrika Pousette
Jenny Warsén porträtt
Jenny Warsén porträtt

Pollycookies

12 ingredienser

30 min

En segmjuk chokladkaka fylld med Polly - mums! Denna kaka kan du fylla med just din favorit, Center, Dumle eller varför inte Riesen?

Ingredienser

portioner
  • 120 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk ljus sirap
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker

Fyllning

  • 35 polly

Garnering

  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
  3. Rör ihop smör och farinsocker till en jämn massa.
  4. Rör ner strösocker och äggen, ett i taget. Blanda väl.
  5. Rör ihop mjöl, kakao, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en skål. Vänd ner i smeten.
  6. Rör snabbt ihop till smidig deg.
  7. Häll 1 dl strösocker i en skål.
  8. Gör ca 35 små bollar av degen. Platta ut en boll och fyll den med en Pollygodis.
  9. Rulla ihop till en boll igen. Lägg ner i sockerskålen och rulla den noga i sockret. Upprepa proceduren med resten av degen och godisarna.
  10. Lägg kakorna på plåtarna.
  11. Grädda i mitten av ugnen i 5–7 minuter.
  12. Det går snabbt de sista minuterna så håll koll.
  13. Kakorna ska spricka lite innan du tar ut dem.