Pommes chips med fried pickles dip

koket.se
Felix Pommes chips med fried pickles dip
Foto: Köket.se

Pommes chips med fried pickles dip

14 ingredienser

25 min

Ljuvligt god dipp med saltgurka, örter och stekt pankoströbröd. Tillsammans med krispiga pommes blir det här ett underbart gott snacks!

Felix Pommes Chips
Felix Pommes chips produkt

Felix Pommes Chips

Krispiga och räfflade pommes chips gjorda på 100% svensk potatis.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Felix Pommes Chips

Fried pickles dip

  • 2 dl pankoströbröd
  • 25 g smör
  • 200 Felix hel saltgurka [3-4 st]
  • 200 g färskost
  • 2 dl gräddfil
  • 2 tsk lökpulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm strösocker
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk lag från saltgurkan
  • 3 msk färsk dill, finhackad
  • 1 msk färsk gräslök, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Häll upp Pommes Chips på en plåt och rosta krispigt, ca 25 minuter.
  2. Alternativt häll upp pommes chipsen i en airfryer och rosta på 180 grader i 20 minuter.
  3. Smält smöret i en stekpanna och rosta försiktigt pankon i pannan. Krydda med lite salt och häll över i en skål för att låt svalna.
  4. Finhacka saltgurka, dill och gräslök.
  5. Blanda saltgurkan med färskost, gräddfil, torkade kryddor och lag från saltgurkan. Riv ner en klyfta vitlök och blanda ner hackad dill. Spara gräslöken till topping.
  6. Rör ner hälften av pankon och smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Lägg upp dippen i en djup tallrik och toppa med resterande panko och gräslök.
  7. Servera med krispigt rostade pommes chips.
TIPS!
Tips på enkla, billiga luncher
Felix pommesvåffla NY

Tips på enkla, billiga luncher

Prisvärda tips och idéer som funkar oavsett hur fullspäckad din dag är!

Läs mer

12 snabba potatisrecept
Felix Potatisbullar i våffeljärnet med skagenröra

12 snabba potatisrecept

Enkla, snabba recept med svensk potatis från Felix.

Läs mer