Färskpotatissallad

Färskpotatissallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pontus Frithiof
Pontus Frithiof

Färskpotatissallad

8 ingredienser

40 min

En enkel sallad på färskpotatis är både gott och mättande. Perfekt som tillbehör eller som en rätt på buffén!

Ingredienser

portioner
  • 20 färskpotatisar, kokta
  • 1 rödlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 knipplök
  • 1 msk kapris
  • 1 förp bacon, finstrimlad
  • 1 tsk champagnevinäger (eller annan god vinäger)
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Skrubba potatisarna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna något. Skiva potatisen fint, men inte för tunt eftersom den lätt går sönder vid omrörning.
  2. Stek baconet i gjutjärnspanna och låt det rinna av på hushållspapper.
  3. Skär båtar av rödlök och strimlor av sommarlöken. Lägg det i en skål tillsammans med potatisen.
  4. Blanda dijonsenap, vinäger, kapris, salt, peppar och olja. Häll det över salladen och rör runt noga. Låt den gärna stå och dra en timme innan servering. Syran i salladen gör att potatisen blir extra god att äta kall.