1 salladshuvuden (lollo eller frissé går också bra)
100 g späd spenat
4 tomater (orange)
100 g parmesanost, grovt riven
1 dl grön sparris
10 färskpotatisar, kokta
1 dl skärbönor
2 knipplökar
200 g kantareller
1 förp bacon, skivat
2 schalottenlökar
1 dl persilja
2 msk olja
1 tsk vitvinsvinäger
1 äggula
dijonsenap
salt
peppar
Gör så här
Skölj av salladen och låt rinna på en ren handduk. Dra blasten av spenaten och skölj. Skölj och skär tomaterna i halvor. Riv parmesanen på det grova på järnet.
Sätt ugnen på 150 grader. Koka sparrisen, bönorna och sommarlökarna hastigt i lättsaltat vatten. Stek kantarellerna i en stekpanna med smör. Skiva den kokta potatisen.
Skiva baconskivan och lägg i en form eller på en tallrik. Stek i ugnen tills det är lagom knaprigt. Låt baconet svalna på hushållspapper.
Dressing: Skala och hacka schalottenlökarna och blanda med äggula, persilja, olja och vinäger samt dijonsenap.
Placera ut allting fint på tallriken, rippla dressingen och strö parmesanen över salladen. Servera.