Stek på svag värme, på endast skinnsidan, med lite olivolja och ordentligt med salt ovanpå laxen.
Låt laxen stekas i ca 15 minuter, den skall vara glasig uppepå. Viktigt att den steks sakta så den inte blir för torr undertill.
Serveras direkt från pannan. Tycker man inte om att laxen är lite glasig, kan man med fördel lägga ett lock på pannan. Jag rekommenderar dock att man provar det andra alternativet först!
Potatis
Koka potatisen i saltat vatten och med dill.
Slå av vattnet när potatisen är klar.
Dela potatisen en gång.
Blanda den med kaviar och crème fraiche, samt gärna lite gräslök.
Salta och peppra vid behov.
Sallad
Skär rödlöken i klyftor.
Koka in den med 1 del ättika, 2 del socker, 3 del vatten.
Låt svalna.
Rensa salladen.
Lägg den i en bunke, dressa med lite olivolja och salt och peppar.
Blanchera sparrisen i saltat vatten, kyl sedan ned den med kallt vatten och ännu hellre med is i.